به گزارش
روابط عمومي فرمانداري، معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي فرمانداري در آيين افتتاح دفتر تسهيلگري طرح توسعه پايدار منظومه روستايي شهرستان بروجن گفت: کاهش شکاف و تعادلبخشي روستايي، شهري و منطقهاي، توسعه فعاليتهاي اجتماعي اقتصادي و کالبدي، افزايش ماندگاري جمعيت، تقويت اقتصاد محلي در پيوند و همگرايي با توسعه منطقهاي و ملي و ارتقاي مکاني و فضايي سکونتگاههاي روستايي از مهمترين اهداف توسعه منظومه روستايي بهشمار ميرود.
محمدرضا خليليان تاکيد کرد: افزايش بهرهوري محصولات کشاورزي و باغي، توسعه صنايع مبتني بر قابليتهاي محيطي و رونق گردشگري از راهبردهاي توسعه منظومه روستايي است.
وي افزود: روستاهاي شهرستان بروجن از قابليت مطلوبي براي اجراي موفق طرح توسعه منظومه روستايي برخوردار است.
نماينده مردم شهرستان بروجن در مجلس شوراي اسلامي گفت: شهرستان بروجن ۴۳ روستا دارد که تعداد عمده اين روستاها در بخشهاي بلداجي و گندمان واقع شده است.
حجتالاسلام اميرقلي جعفري با اشاره به اجراي موفق طرح توسعه منظومه روستايي در روستاهاي بخش بلداجي شهرستان بروجن افزود: اميدواريم تجربههاي موفق اين طرح در روستاهاي بخش بلداجي، براي تمامي روستاهاي سراسر کشور الگو شود.
جعفري به دغدغه مسئولان براي توسعه روستاها اشاره و تصريح کرد: افزايش اشتغال، کاهش نرخ بيکاري، رونق اقتصادي، بهبود وضعيت معيشت مردم، جلوگيري از مهاجرتهاي بيرويه روستاييان به شهرها و بازگشت مهاجران از شهرها به روستا از مزيتهاي توسعه روستاهاي کشور بهشمار ميرود.
وي با اشاره به بهره نبردن روستاهاي بروجن از صنعت گردشگري مطلوب يادآور شد: روستاهاي اين شهرستان از بهترين فرصتها و پتانسيلها براي توسعه گردشگري بهرهمند هستند و در اين راستا بايد طرح جامع گردشگري شهرستان بروجن سريعتر تهيه و اجرا شود.
عضو کميسيون کشاورزي، آب، منابعطبيعي و محيط زيست مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: براي توسعه چهارمحال و بختياري به ويژه شهرستان بروجن، بايد از حوزه کشاورزي، دامپروري و صنايع روستايي بهره گرفت که البته روستاها در تحقق اهداف مورد نظر اين بخش تاثير مستقيم دارند.
وي با اشاره به لزوم توجه جدي مسئولان براي توسعه کشاورزي و صنعت گردشگري در روستاها گفت:در روستاها زمين وجود دارد اما برخي از مردم با مشکل سند و بهرهمند نبودن از امکانات و تسهيلات مختلف مواجه هستند که کميسيون کشاورزي، آب، منابعطبيعي و محيط زيست مجلس شوراي اسلامي طرح سنددار کردن زمينهاي کشاورزي روستاييان را در دستور کار قرار داده است.
نماينده مردم شهرستان بروجن در مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: بنياد مسکن انقلاب اسلامي به ساخت بيشتر منازل روستائيان بهخصوص محرومان روستايي نگاه ويژه داشته باشد و کمک به اشتغالزايي روستاييان بهعنوان يکي از مهمترين راهکارهاي توسعه روستايي مورد توجه باشد.
جعفري اظهار داشت: علاوه بر ظرفيتهاي بالاي کشاورزي در چهارمحال و بختياري اما اين استان هنوز از استقرار صنايع تبديلي و تکميلي قابلتوجه بيبهره است.
معاون عمران روستايي بنياد مسکن انقلاب اسلامي نيز گفت: پراکندگي روستايي و نبود نگاه آمايشي در روند توسعه روستاها از مهمترين مشکلات پيشرفت روستايي بهشمار ميرود.
محمدرضا شاملو تاکيد کرد: بنياد مسکن انقلاب اسلامي با توجه به اهداف برنامههاي پنجم و ششم توسعه کشور، تهيه طرح توسعه منظومههاي روستايي را بهصورت پايلوت در دستور کار قرار داده و در اين راستا با همکاري و مشارکت استادان دانشگاه و صاحبنظران اين حوزه، با ۲۳ استانداري در کشور تفاهم نامه امضا کرده است.
وي افزود: تعدادي از طرحهاي توسعه منظومه روستايي در استانهاي کشور تهيه و در شوراي برنامهريزي و توسعه استانها تصويب شده و در بقيه در دستور کار است.
شاملو تصريح کرد: از اين تعداد هفت استان در کشور بهعنوان پايلوت انتخاب شدند که طرح آن با همکاري استانداري، سازمان مديريت و برنامهريزي و مسئولان محلي در شوراي برنامهريزي و توسعه هر استان پس از تصويب ابلاغ و آغاز شده است.
وي توسعه منظومههاي روستايي را يک سند محلي همراه با همکاري و مشارکت عالي مردم دانست و يادآور شد: اين طرح براي روستاهاي بخش بلداجي شهرستان بروجن مصوب و کارهاي اجرايي آن شروع شده است.
شاملو اظهار داشت: اميدواريم با اجراي اين طرح کلينيک اشتغالزايي و مشارکت مردم ايجاد شود تا بتوان با مشارکت، سرمايه و توانمندي شهروندان مختلف، زمينه توسعه پايدار را فراهم کرد.